Ahududu Yaprağı Çayı Ahududu yaprağı çayı, sağlık için oldukça faydalı bir bitki çayıdır. Ahududu, gül familyasından bir bitkidir. Bahar aylarının sonundan yaz ortasına kadar büyür ve meyve vermeye başlar. Ahududu meyvesinin olgunlaşmamış hali önce yeşil, sonra kırmızıdır. Olgunlaşma döneminde ise ahududu meyvesi siyaha döner. Ahududu bitkisi yabani olarak ormanlık ve ağaçlık alanlarda, su kenarlarında yetişir. Ancak, günümüzde birçok bahçede aşılama yöntemiyle yetiştirilmektedir. Ahududu yaprakları, çok uzun yıllardır çeşitli sağlık sorunlarına iyi gelmekte ve vücuda fayda sağlamaktadır. Ahududu bitkisinin ana vatanı Asya olarak bilinmektedir. Ahududu meyveleri de oldukça yararlıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahiptir. Ayrıca, doğal antibiyotik içerir. Ahududu meyvesi taze olarak yenebilir ya da reçel yapılarak tüketilebilir. Yaprakları ise kurutulup özellikle kış aylarında içilmek üzere saklanır. Ahududu yapraklarının kışa saklanmasının bir sebebi de vücut direncini artırması ve soğuk algınlıklarına iyi gelmesidir. Birçok bahçede bitki olarak yetiştirilen ahududu, sulak yerleri sever ve bu bölgelerde daha rahat yetişir. Ahududu Yaprağı Çayının Faydaları
Ahududu Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? Ahududu yaprakları öncelikle güneşte kurutulur ve sonrasında ufalanarak kırıntılar haline getirilir. Kırıntı haline getirilmiş ahududu yapraklarını 1 veya 2 saat soğuk suda bekletin. Ahududu yaprağının faydalarından maksimum derecede faydalanmak için ahududu yaprağı kırıntılarını ıslattığınız suyla haşlayın. 1 fincan ahududu çayı yapmak için 1 tatlı kaşığı ahududu yaprağı kırıntısı yeterlidir. Kurutulmuş ahududu yapraklarını iyice kaynattıktan sonra 5 dakika soğumasını bekleyip süzerek içebilirsiniz. Gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlar hariç diğer bireyler günde 3 bardak içebilirler. Ancak, 3 bardaktan fazlası uygun olmayabilir. Ahududu Yaprağı Çayı Kimlere Tavsiye Edilmez?
|