Ahududu Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Ahududu Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Marmelatı

Ahududu marmelatı yapmak oldukça basittir. Marmelat yapımında acemi olanlar, mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu marmelatı hazırlamak oldukça kolaydır. Marketten satın aldığınız dondurulmuş ahududularla ya da taze ahududu kullanarak ahududu marmelatı yapabilirsiniz. Bu marmelattan bir kaşık aldığınızda damağınızda yoğun bir ahududu tadı kalacaktır. Ahududu marmelatı yapılışı oldukça kolay olduğu için daha önce marmelat denemeyenler de başlangıcı ahududu marmelatıyla yapabilirler. Kahvaltı sofralarında marmelat ihmal etmeyenler, kendi el emekleri ile hazırladıkları birbirinden güzel marmelatları sevdiklerinin damak lezzetine sunabilirler.

Ahududu marmelatı, koyu kırmızı rengi ve taneleri ile çok lezzetli bir kıvama sahiptir. Ahududu marmelatı, koyu kırmızı rengi ile iştah açar. Bu marmelatı mutfağınızda pişirerek kahvaltı sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Herkes tarafından çok sevilen bu marmelatı, özellikle çocuklar çok sever. Ahududu, aynı zamanda frambuaz olarak da bilinen bir orman meyvesidir. Bu meyve yaz ve sonbahar aylarında dalından toplanır. Vitamin ve mineraller bakımından zengin olmasının yanı sıra birçok hastalığa da iyi geldiği bilinir. 100 gram ahududu meyvesi ortalama 50 kaloridir. Ahududu yüksek tansiyonu düşürür, kanı temizler ve vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasını sağlar. Yapraklarının özü idrar söktürür ve terletir. Bağırsakların çalışmasını düzene sokar ve kabızlığı giderir. Ateşi düşürür ve vücuda dinçlik verir. Böbrek ve safra kesesine iyi gelir. Mide ülseri olanların kullanmaması gerekir. Tam bir vitamin deposu olan ahududu içerisinde önemli vitamin çeşitleri olan B1, B2, B3, B6, C, A ve E vitaminleri yoğun bir şekilde bulunur.

Ahududu Marmelatı Malzemeleri

  • 1 kilo ahududu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 kilo toz şeker

Ahududu Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce taze ahududuları bol su ile yıkayın ve süzgece koyup birkaç dakika suyunun süzülmesini bekleyin. İsterseniz dondurulmuş ahududu da kullanabilirsiniz. Daha sonra ahududuları bir tencereye alıp üzerine şeker ilave edin. Marmelata yatırdığınız ahududuları buzdolabına koyun ve bir gece kadar dinlendirin. Ertesi gün ahududular sularını salmış olacaktır. Buzdolabından çıkarın ve ocağa koyun. Orta ateşte kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan ahududu marmelatının altını kısarak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Marmelatınız kaynarken üzerinde pembe köpük oluşacaktır. Bu köpükleri tahta bir kaşık ile her seferinde sıyırın. Koyu bir kıvam alan ahududuya bir çorba kaşığı limon suyunu sıkın ve bir taşım daha kaynamasını bekleyin. Marmelatınızı soğuduktan sonra kavanozlara doldurun ve ardından kavanozunuzu ters çevirin. Marmelatınız artık hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ahududu Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Ahududu Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Ahududu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ahududu Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ahududu Bakımı Nasıl Yapılır?

Ahududu Bakımı Nasıl Yapılır?

Ahududu Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Ahududu Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?