Ahududu Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ahududu Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu marmelatı, yapmak çok basittir. Marmelat yapımında henüz acemi olan bayanlar mutfaklarında ahududu marmelatı yaparak pratik kazanabilirler. Bu marmelatı hazırlamak oldukça basittir. Marketten satın almış olduğunuz dondurulmuş ahududularla ya da taze ahududu kullanarak ahududu marmelatını yapabilirsiniz. Bu marmelattan bir kaşık aldığınızda damağınızda yoğun bir ahududu tadı kalacaktır. Ahududu marmelatı yapılışı oldukça kolay olduğu için daha önce marmelat denemeyen bayanlar da başlangıcı ahududu marmelatıyla yapabilirler. Kahvaltı sofralarında marmelat ihmal etmeyen bayanlar kendi el emekleri ile hazırlamış oldukları birbirinden güzel marmelatları sevdiklerinin damak lezzetine sunabilirler. Ahududu marmelatı koyu kırmızı rengi sayesinde ve taneleri ile çok lezzetli bir kıvama sahip olmaktadır. Ahududu marmelatı koyu kırmızı rengi ile iştah açıyor. Bu reçeli mutfağınızda pişirerek kahvaltı sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Herkes tarafından çok seviliyor. Bu marmelatı özellikle çocuklar çok seviyor. Ahududu aynı zamanda frambuaz olarak da bilinen bir orman meyvesidir. Bu meyve yaz ve sonbahar aylarında dalından toplanır. Vitamin ve mineraller bakımından zengin olmasının yanı sıra birçok hastalığa da iyi geldiği bilinir. 100 gr ahududu meyvesi ortalama 50 kaloridir. Ahududu yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler, vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasını sağlar. Yapraklarının özü idrar söktürür ve terletir. Bağırsakların çalışmasını düzene sokar ve kabızlığı giderir. Ateşi düşürür. Vücuda dinçlik verir. Böbrek ve safra kesesine iyi gelir. Mide ülseri olanların kullanmaması gerekir. Tam bir vitamin deposu olan ahududu içerisinde önemli vitamin çeşitleri olan B1, B2, B3, B6, C, A ve E vitaminleri yoğun bir şekilde bulunur.

Ahududu marmelatı malzemeleri
  • 1 kilo ahududu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 kilo toz şeker
Ahududu marmelatı tarifi nasıl yapılır?

İlk önce taze ahududuların hepsini bol suda yıkayın ve süzeğe koyup birkaç dakika suyunu süzmesini bekleyelim. İsterseniz don durulmuş ahududu da kullanabilirsiniz. Daha sonra ahududuların hepsini bir tencereye alıp üzerine şeker ilave edelim. Marmelata yatırdığınız ahududuları buzdolabına koyalım. Bir gece kadar dinlendirin. Ertesi gün ahududular sularını salmış olacaktır. Buzdolabından çıkarın ve ocağa koyun. Orta ateşte kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan ahududu marmelatının altını kısarak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Marmelatınız kaynarken bir yandan üzerinde pembe köpük olacaktır. Bu köpükleri tahta bir kaşık ile her seferinde sıyırın. Koyu bir kıvam alan ahududuna bir çorba kaşığı limon suyunu sıkın ve bir taşım daha kaynamasını bekleyin. Marmelatınızı soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Ardından kavanozunuzu ters çevirin. Marmelatınız artık hazırdır.

Afiyet olsun.

Ahududu Marmelatı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ahududu Çeşitleri Nelerdir?

Ahududu Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ahududu Ağacı Türleri ve Özellikleri

Ahududu Ağacı Türleri ve Özellikleri

Ahududu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Gebelikte Ahududu Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Ahududu Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ahududu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Suyu Tarifi ve Malzemeleri