Ahududu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Ahududu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Reçeli

Ahududu reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri, meyveleri temiz bir şekilde yıkamaktır. Ahududu reçeli, yeni başlayanlar için kolay ve pratik bir reçel tarifidir. Bu reçeli hazırlamak oldukça basittir. Taze meyvelerle yapabileceğiniz gibi, marketten dondurulmuş olarak satın alınan ahududularla da pişirebilirsiniz. Reçelin doğru kıvama geldiğini anlamak için, reçeli ağzınıza aldığınızda yoğun bir ahududu tadı kalmasını kontrol edebilirsiniz.

Ahududu reçeli yapmak çok basit olduğu için, henüz acemi olanlar ahududu reçeli ile başlayabilirler. Kahvaltı sofralarından vazgeçemediğimiz ve eksik etmediğimiz bu reçeli, kendi evinizde özenle hazırlayarak doğal meyveler kullanarak arkadaşlarınızın ve sevdiklerinizin damak lezzetine sunabilirsiniz. Ahududu reçeli, kırmızı renkte ve taneleri ile göz dolduran yoğun bir kıvama sahip çok lezzetli bir reçel türüdür. Sizler de bu son derece pratik, rengi ve taneleri ile iştah kabartan bu reçeli yaparak kahvaltı sofranızı daha çeşitli bir hale getirebilirsiniz.

Ahududu, aynı zamanda "frambuaz" diye bilinen bir orman meyvesidir. Yaz ve sonbahar mevsimlerinde toplanır. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olmasının yanında, bilinen birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir. 100 gram ahududu meyvesi yaklaşık 50 kaloridir.

Ahududu Reçeli Malzemeleri

  • 1 kg ahududu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 kg toz şeker

Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?

Taze ahududuları alıp temizce yıkadıktan sonra bir süzgece koyup birkaç dakika suyunun süzülmesini bekleyin. İsterseniz dondurulmuş ahududuyu da marketlerden alabilirsiniz. Ahududuları pişireceğiniz tencereye alıp şekeri üzerine ilave edin. Şekerle buluşturduğunuz ahududuları buzdolabına koyarak bir gece bekletin. Bir gece bekledikten sonra ahududular iyice suyunu salmış olacaklardır.

Ertesi gün buzdolabından çıkarıp ocağın üzerine alıp kısık ateşte biraz kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ahududu reçelinin yavaş yavaş kaynayarak koyulaşmasını bekleyin. Kaynayan reçelin üzerinde pembe köpükler oluşacaktır. Köpükleri tahta kaşık yardımıyla her birikmede alın.

Koyulaşan ahududu reçelini ocaktan indirmeden önce limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatın.

Reçeli sıcakken kavanozların içine doldurun. Kavanozun etrafını sildikten sonra kapağını iyice kapatın. Ardından reçel kavanozunu ters çevirin.

Kendi mutfağınızda hazırlamış olduğunuz ahududu reçeli, 1 gün dinlendikten sonra serin ve kuru bir yerde istediğiniz kadar bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ahududu Çeşitleri Nelerdir?

Ahududu Çeşitleri Nelerdir?

Ahududu Likörü Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Likörü Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Ahududu Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Ahududu Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Tohumu Türleri ve Özellikleri

Ahududu Tohumu Türleri ve Özellikleri