Ahududu Şurubu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
24 Haziran 2024

Ahududu Şurubu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ahududu Şurubu

Ahududu şurubu, yaz aylarında (Temmuz-Ağustos) sıkça yapılan ve özellikle ülkemizde yetiştirilen ahududularla hazırlanan popüler bir içecektir. Ahududu, vitamin açısından oldukça zengin olduğu için şurubu da çok tercih edilmektedir. Ahududu şurubunu yaptıktan sonra kapalı şişeler içinde serin bir yerde saklayarak bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için kış aylarında tüketebilirsiniz. Bu yöntemi çoğumuz annelerimizden öğrenmişizdir.

Ahududu Şurubu Nasıl Yapılır?

Gerekli Malzemeler

  • 1 kilogram ahududu
  • 1 kilogram toz şeker
  • 1 litre su
  • 15 gram limon tuzu
  • 4-5 adet karanfil

Hazırlık Aşamaları

Ahududuları yıkamadan önce çürüklerini ayırıp, saplarını çıkaralım. Ahududu tanelerini zedelemeden bol su ile yıkayalım. Temizledikten sonra suyunu süzelim ve bir kaba alalım. Üzerine toz şekeri ekleyerek yaklaşık 11-12 saat bekletelim. Bu bekleme işlemi esnasında eklediğimiz toz şekerlerin tamamen erimesi gereklidir. Toz şekerler eridikten sonra ince delikli bir süzgeçten ya da tülbentten geçirelim ve süzelim. Süzgeç içinde kalan posanın üzerine bir bardak su ekleyerek tekrar posayı iyice sıkalım ve süzelim. Süzme işlemi bittikten sonra elde ettiğimiz şuruba kalan suyu, limon tuzunu ve karanfilleri ekleyerek yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte kaynatalım. Ocaktan aldıktan sonra tekrar süzelim ve elde ettiğimiz ahududu şurubunu soğuması için buzdolabında bekletelim. Ahududu şurubu soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not:

Ahududu şurubunu kaynattıktan sonra tekrar süzmez ve temiz, kuru şişelere ya da kavanozlara koyarak buzdolabında muhafaza edebilir ve canınız çektiğinde 1 su bardağının 4/1 oranında bu şurubu koyup üzerine su ekleyerek tüketebilirsiniz.

Ahududu Besin Değerleri (100 gr)

  • Karbonhidrat: 11,95 gr
  • Lif: 6,5 gr
  • Protein: 1,2 gr
  • Kalsiyum: 40 mg
  • A Vitamini: 33 mg
  • C Vitamini: 26,2 mg
  • Potasyum: 20 mg
  • Sodyum: 1 mg
  • Demir: 0,69 mg
  • Yağ: 0,65 mg
  • Kolesterol: 0

Ahududu Şurubunun Faydaları Nelerdir?

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Vücuttaki toksin maddeleri dışarıya atar
  • Kanı temizler
  • Bademcik ve boğaz ağrısına faydalıdır
  • İdrar söktürür

Ekstra Bilgiler

Ahududu şurubu, sadece sağlık açısından değil, aynı zamanda lezzeti ile de dikkat çeker. İçeriğinde bulunan yüksek C vitamini sayesinde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Ayrıca, antioksidan özellikleri sayesinde hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur ve yaşlanma karşıtı etkileri vardır.

Ahududu şurubu ayrıca, çocukların da severek tüketebileceği bir içecektir. Doğal bir tatlandırıcı olan ahududu, çocukların rafine şeker yerine daha sağlıklı bir alternatifle tanışmasını sağlar. Bu nedenle, ahududu şurubu evde kolayca hazırlanabilir ve çocukların sağlıklı bir şekilde beslenmesine katkıda bulunabilir.

Son olarak, ahududu şurubunun saklanması konusunda dikkatli olunmalıdır. Şurubun bozulmaması için sterilize edilmiş şişelerde ve serin bir yerde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Bu sayede, şurubu uzun süre boyunca sağlıkla tüketebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ahududu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ahududu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ahududu Bakımı Nasıl Yapılır?

Ahududu Bakımı Nasıl Yapılır?

Ahududu Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Ahududu Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Ahududu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ahududu Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?