Ahududu ŞerbetiAhududu, gülgiller ailesine ait bir bitkidir ve yağmur alan bölgelerde kolaylıkla yetişebilir. Oldukça faydalı bir meyve olan ahududu, hem taze olarak tüketilebilir hem de suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak kullanılabilir. Ahududu, vücuttaki toksinleri atmamıza yardımcı olur ve ateş düşürücü özelliklere sahiptir. Ayrıca kansızlık, verem ve romatizma gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir. İdrar söktürücü özelliği sayesinde kabızlığı gidermeye yardımcı olur. Olgun bir ahududu bol miktarda A vitamini içerir. Böbrek ve şeker hastaları için ideal bir meyvedir; kan şekerini ve tansiyonu düşürür. Günde 150-200 gram ahududu yemek, bağışıklık sistemimizi ciddi şekilde destekler. Ahududu Şerbetinin Malzemeleri
Ahududu Şerbeti Nasıl Yapılır?Ahududuları bol suda ezmemeye dikkat ederek yıkayınız. Ahududuları süzdükten sonra toz şekerle yoğurunuz. Şekerin erimesi için 10-11 saat kadar bekleyiniz. Daha sonra ince delikli bir süzgeçten geçirerek tekrar süzünüz. Süzgecin içinde kalan posaya su ilave edip tekrar yoğurmaya başlayınız. Posayı tekrar süzüp suyunu sıkınız. Elde ettiğiniz şerbete 15 gram limon tuzunu ve karanfilleri ekleyerek 20 dakika kadar kısık ateşte kaynatınız. Şerbet kaynadıktan sonra tekrar süzüp çıkan şerbeti buzdolabında bekletiniz. Şerbet yeteri kadar soğuduğu zaman servis edebilirsiniz. Ahududunun FaydalarıAhududu, yüksek antioksidan içeriği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. Bu özelliğiyle kanser riskini azaltabilir. Ahududunun içerdiği lif, sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını destekler. Ayrıca, cilt sağlığını iyileştirici etkisi de vardır; cildi genç ve sağlıklı tutar. Ekstra BilgilerAhududu şerbeti, özellikle yaz aylarında serinletici bir içecek olarak tercih edilir. Şerbetin içerisine isteğe bağlı olarak taze nane yaprakları ekleyerek aroma katabilirsiniz. Ayrıca, ahududu şerbeti buz kalıplarına dökülerek dondurulabilir ve soğuk içeceklerinizde buz olarak kullanılabilir. Afiyet olsun. |
Ahududu şerbetini yaparken şekerin erimesi için 10-11 saat bekletmem gerektiğini okudum. Bu kadar uzun bir süre beklemek tat ve kıvam açısından gerçekten gerekli mi yoksa daha kısa bir süre yeterli olur mu?
Cevap yazRefig,
Şekerin erimesi için uzun süre bekletmek, şerbetin kıvamını ve tadını etkileyebilir. Şekerin meyve suyunda tam olarak çözünmesi ve karışması, şerbetin homojen bir yapıya sahip olmasını sağlar. Ancak, 10-11 saat beklemek yerine şekeri meyve suyuyla kısık ateşte karıştırarak daha kısa sürede eritebilirsiniz. Bu yöntemle şekerin tamamen erimesini ve şerbetin kıvamını kontrol edebilirsiniz.
Kolay gelsin!