Ahududu Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Ahududu Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Ahududu Şerbeti

Ahududu, gülgiller ailesine ait bir bitkidir ve yağmur alan bölgelerde kolaylıkla yetişebilir. Oldukça faydalı bir meyve olan ahududu, hem taze olarak tüketilebilir hem de suyu sıkılarak veya şerbeti yapılarak kullanılabilir. Ahududu, vücuttaki toksinleri atmamıza yardımcı olur ve ateş düşürücü özelliklere sahiptir. Ayrıca kansızlık, verem ve romatizma gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir. İdrar söktürücü özelliği sayesinde kabızlığı gidermeye yardımcı olur. Olgun bir ahududu bol miktarda A vitamini içerir. Böbrek ve şeker hastaları için ideal bir meyvedir; kan şekerini ve tansiyonu düşürür. Günde 150-200 gram ahududu yemek, bağışıklık sistemimizi ciddi şekilde destekler.

Ahududu Şerbetinin Malzemeleri

  • 1 kg ahududu
  • 15 gram limon tuzu
  • 1 kg toz şeker
  • 4 adet karanfil
  • 1 litre su

Ahududu Şerbeti Nasıl Yapılır?

Ahududuları bol suda ezmemeye dikkat ederek yıkayınız. Ahududuları süzdükten sonra toz şekerle yoğurunuz. Şekerin erimesi için 10-11 saat kadar bekleyiniz. Daha sonra ince delikli bir süzgeçten geçirerek tekrar süzünüz. Süzgecin içinde kalan posaya su ilave edip tekrar yoğurmaya başlayınız. Posayı tekrar süzüp suyunu sıkınız. Elde ettiğiniz şerbete 15 gram limon tuzunu ve karanfilleri ekleyerek 20 dakika kadar kısık ateşte kaynatınız. Şerbet kaynadıktan sonra tekrar süzüp çıkan şerbeti buzdolabında bekletiniz. Şerbet yeteri kadar soğuduğu zaman servis edebilirsiniz.

Ahududunun Faydaları

Ahududu, yüksek antioksidan içeriği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. Bu özelliğiyle kanser riskini azaltabilir. Ahududunun içerdiği lif, sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını destekler. Ayrıca, cilt sağlığını iyileştirici etkisi de vardır; cildi genç ve sağlıklı tutar.

Ekstra Bilgiler

Ahududu şerbeti, özellikle yaz aylarında serinletici bir içecek olarak tercih edilir. Şerbetin içerisine isteğe bağlı olarak taze nane yaprakları ekleyerek aroma katabilirsiniz. Ayrıca, ahududu şerbeti buz kalıplarına dökülerek dondurulabilir ve soğuk içeceklerinizde buz olarak kullanılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Frambuaz Ahududu

Frambuaz Ahududu

Haber Bülteni